Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


Omöjligt frisk

Läkarens besked var: »Det finns inget att göra. Kom tillbaka när broskbildningarna blivit värre och det gör riktigt ont. Då kan vi injicera kortison i lederna.«

Jag var 35 år och jobbade som tecknare. På fritiden flög jag skärmflyg, kitesurfade och klättrade. Händerna var mitt liv. En sommardag vaknade jag med träningsvärk. Den gick inte över, händerna var stela och värkte på mornarna. Reumatologen tog alla prover som fanns och ett par veckor senare kom beskedet.

Artros. Sjukdom som bryter ned ledernas brosk. Drabbar oftast äldre överviktiga kvinnor. Det kunde bara inte vara sant.

För varje dag skulle gångjärnen i händerna bli allt kärvare. Enligt reumatologen fanns det inget att göra trots att det hade upptäckts så tidigt. Inget. Bara vänta på att det blev värre. Jag prövade allt. Allt från B6-vitamin till hypnos. Allt från naturläkemedel med nattljusolja till en huskur med myror. Rå ingefära gav små små förbättringar och naturmedicin med nypon lindrade smärtan lite. Men att veta att jag bara skulle bli sämre gjorde ondast. Maktlös och uppgiven. Jag mindes morfars stora knogar, skulle mina bli likadana? Och varför?

Jag hade nästan gett upp när jag hittade något som kallas Osteopati. En behandling var ganska dyr och osteopaten kunde inte lova något. Men det hade gått tre månader utan resultat och en av knogarna började bli större än de andra, inflammerad. Han drog försiktigt i fingrarna. Kände och skakade mjukt. Förklarade att leder hamnar snett och behöver rättas till, justeras.

Trekvart senare var jag frisk. Det fanns inget att göra och jag var frisk. Därför byggde jag botad.se. Till dem som får samma besked som jag fick, till dem som vill ha fler alternativ, till dem som vägrar ge upp. Och som ett slags tack. Det tog mig två år av helger och sena nätter att lära mig hur man gör och att bygga botad.se. Men nu är den uppe. Så sprid ordet om den här platsen. Stöd den om du vill. Och om du känner igen dig, berätta hur du blev frisk. Det kan betyda väldigt mycket för någon.

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.