Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


5

i medelbetyg

Egenvård

Kuhne-kuren

Hjälp kroppen att bota sig själv med hjälp av varma och kalla bad.

Botar eller lindrar

Skolios, bältros, torr hud, dålig matsmältning, trötthet, orkeslöshet, stelhet i nacke m m. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Det är bara organen i magtrakten som kan bryta ner sådant som inte hör hemma i kroppen. Fungerar inte nedbrytningen så lagras i stället det dåliga i kroppen. För att vända trenden behöver du få igång matsmältningen och sedan se till att kroppen transporterar dessa »sopor« tillbaka till magtrakten. Där bryts de ner och försvinner till slut ut. Detta botar allt eftersom kroppen bara känner till en enda sjukdom: »sopor« i kroppens olika organ.

1. Ät sådant som gynnar matsmältningen.
2. Ta ett ångbad så att hudens porer öppnas och kan andas.
3. Ta ett avledande kallt bad där du sitter med ända och mage i så kallt vatten du står ut med, armar och ben utanför. Där frotterar du sakta magen, från naveln, åt sidorna och nedåt, tills du är helt nerkyld.

Det gör att kroppens självläkande process kommer igång. »Soporna« vandrar tillbaka till magen vilket mycket väl kan göra ont då det är kroppsfrämmande ämnen. Det är fråga om ett botande, inte ett tillfälligt lindrande som när du stoppar i dig allt starkare mediciner. Enda förbehållet är att kroppen måste ha tillräcklig livskraft för att orka med denna utrensning. Den utrustning du behöver kostar 1 000-2 000 kr. Ångkokare, campingbord, lakan, badbalja och eventuellt en avfuktare, se http://johnnyfg.zoomin.se/.

Mitt resultat

Jag har använt metoden sedan november 2004 och blivit botad från en rad olika symtom, bl a de som nämns i början. Jag har endast varit »assistent« till kroppens egen självläkning. Jag är inte fullständigt frisk i dag. Jag har t ex kvar min tinnitus men även den är i upplösning. Metoden fungerar också för att rensa sådant som landat i huvudet, vilket är alldeles fantastiskt.

Mitt betyg5

10 år sedan | Ändrad för 10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

1 till har skrivit omdöme

Omdöme 1

Benhinneinflammation botad på 3 dagar

Jag var 19 år och hade just börjat träna fotboll med seniorerna. Vi sprang i snö och på vägar hela vintern för att bygga upp konditionen inför säsongen. Framåt mars fick jag väldigt ont i mina smalben. Min tränare sa att det var benhinneinflammation. Han tyckte det såg illa ut och trodde det bara kunde fixas med en operation. Det var inte jag intresserad av, så jag gick inte till doktorn utan avvaktade på att det skulle gå över. Försökte vara med ändå på träningar men det gick inte. Det gjorde för ont helt enkelt.

Hela våren och sommaren gick utan att det blev bättre. Så en söndag i början på augusti träffade jag min farbror. Jag berättade om mina krämpor och att jag egentligen hade match den dagen men kunde inte vara med p g a mina smärtor. »Jaså« sa han, »och när har du nästa match?« undrade han. »Om en vecka« svarade jag. »Ja, men det ska vi fixa så du kan va med då« sa min farbror. Jag bara tänkte att han vet nog inte vad han snackar om. Jag har ju haft besvären i nästan ett halvt år. Han berättade om Kuhne-badet och jag blev ju nyfiken på att testa det.

Jag tog fram en plastbalja som jag satte i duschen. Fyllde på med bara kallvatten. Tog fram en träpall och ställde bredvid. Av med kläderna och doppa baken i det kalla vattnet. Kallt var det men viljan att göra något åt saken var starkare. Jag satt med vatten till naveln ungefär. Lade upp benen på pallen och lade en frottéhandduk över smalbenen. Jag duschade handduken så varmt det gick, nästan så jag brände mina ben. Sen tog jag en annan frottéhandduk och frotterade från naveln och neråt och ut i sidorna. Det kylde magen extremt när man gjorde så. Jag satt c:a 20 minuter två gånger om dagen.

På onsdagen, tre dagar efter kände jag att det var borta. Jag gjorde badet på torsdagen också. Sen gjorde jag aldrig det mer och hade aldrig minsta känning av benhinneiflammationen. Spelade match helgen efter och var imponerad av hur detta kunde läka på några dagar som jag gått med i nästan ett halvt år.

Botade/lindrade: Benhinneinflammation

7 år sedan | Ändra/Ta bort | OseriösOm du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Kommentar 1

Om nu någon av dom som läser om denna metod och slår bort den som alltför fantastisk, så vore det väldigt synd. För metoden fungerar. Det är inte en snabb metod men å andra sidan så är det ett botande, inte symtonlindring. Det är utan mediciner, doktorer eller operationer. För att kroppen själv är sin egen »doktor«.

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Kommentar 2

Vill rekommendera lever och gallblåserensningen som jag lagt in under Egenvård, http://botad.se/?metod=32. Om du har haft generella besvär i kroppen med matsmältning och rensning av »soporna« så är till 90% din lever stopppad av intrahepatiska stenar. Levern producerar galla som styr din matsmältning.

Är levern full av kolesterolstenar (som moderna välsterländska metoder inte kan upptäcka) så hindras din matsmältning p g a för lite galla. Den dåligt nerbrutna maten som finns i magen stoppar dräneringen från lymfsystemet (vilket har sin största ansamling i direkt kontakt med tarmarna precis vid naveln). Det gör att »soporna« (miljarder nedbrytna/använda celler, proteiner, gifter e t c) färdas tillbaka ut i kroppen genom lymfan och blodet. Detta i sin tur skapar mer stenar i levern som måste filtrera allt detta avfall.

Den onda cyckeln är igång och det blir bara värre dessto mer man fortsätter sitt mönster. Detta vet du säkert, men undrar om du hört om stenar i levern. För de är inte lätta att få ut med konventionella metoder. Kan vara ett fantastiskt komplement till Kuhne-kuren.

8 år sedan | Ändra/Ta bort | OseriösAlla egenvårdsmetoder Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.