Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


Behandling

Alexanderteknik

Metod att hitta en kroppshållning och ett rörelsemönster som förbättrar välbefinnandet.

Botar eller lindrar

Hållningsrelaterad smärta, värk/ont i ryggen, spända axlar, stelhet i nacken, återkommande huvudvärk, whiplash/pisksnärtskada, idrottsskador, besvär med rösten och andningen, belastningsskador som musarm och tennisarm.

Förbättrar

Kroppshållningen, kroppsmedvetenheten, balansen, lungkapaciteten, andningen, syresättningen av blodet, vilopulsen och matsmältningen.Beskrivning

Alexandertekniken eller Alexanderprincipen är egentligen inte en behandlingsform. Det är undervisning där du blir medveten om och ändrar på de rörelsemönster som gör kroppen spänd i olika situationer. Många har vant sig vid onaturliga rörelser och tänker inte på att de kan vara orsaken till fysiska problem.

Målet är att i stället hitta en dynamisk balans i kroppshållningen och att lära sig bättre rörelsemönster. På det sättet blir du medveten, avslappnad och kan röra dig friare. Det gör också att kroppsliga besvär kan lindras eller försvinna helt. Det viktigaste i Alexandertekniken är att låta huvudet sträva fram och upp, att förlänga ryggen och att låta den breddas mellan axlarna.

Läraren visar hur du bäst gör vardagliga saker som att sitta, stå och böja dig genom att korrigera dina rörelser. Ni kan också träna på specifika saker som att sjunga, utöva en idrott eller sitta vid datorn. Metoden används av skådespelare, dansare, sångare, musiker, kampsportare, ryttare och andra idrottare. Ofta tar det ungefär 25 lektioner att bryta gamla mönster och istället tillämpa Alexandertekniken.

Det finns en enkel övning för att få naturligare hållning:
1. Ligg på rygg på ett plant underlag, till exempel på en matta på golvet.
2. Lägg en trave böcker motsvarande tre till fyra fingrars bredd under huvudet.
3. Dra upp knäna så benen har 45 graders vinkel.
4. Ligg kvar i 15 minuter och var medveten om din kroppsställning.

Mer information på www.alexanderteknik.se, www.alexandertechnique.se och http://sv.wikipedia.org/wiki/Alexandertekniken.

13 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Ingen har skrivit något omdöme än

För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Alexanderteknik« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Ingen har kommenterat än


Alla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.