Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


4,8

i medelbetyg

Behandling

Kraniosakral terapi

En mycket mjuk metod att lösa upp spänningar i kroppen och på så sätt lindra smärta och värk.

Botar eller lindrar

Huvudvärk, migrän, värk i nacke, axlar, rygg och bäcken. Lindrar symptom vid kroniska sjukdomar. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Ett svar på fysiska törnar är att kroppens vävnader drar ihop sig och ibland kan de förbli kontraherade. Påfrestningar, vridningar, drag, spänningar och trauman som lagras in i kroppen kan begränsa funktioner och ge upphov till problem med tiden. Under en behandling letar terapeuten efter den kraniosakrala pulsen som ger upphov till små, subtila rörelser i kroppens olika vävnader. Skada och värk ger blockeringar i systemet som terapeuten löser upp med en lätt beröring och återställer på så sätt kroppsvävnadens spänningsläge. När blockeringar släpper blir blodcirkulationen normal, symtom i form av värk etc lindras och klienten kan uppleva värme, pirrningar och en lättnadskänsla. Behandlingen hjälper kroppens förmåga till självläkning.

En Kraniosakral terapeut är tränad att känna dessa små subtila rörelser. Det kräver ett mycket lätt handlag och en ingående kunskap om hur kroppen fungerar.

Mitt resultat

Efter flera år med värk i länd- och korsrygg som korrigerades med regelbundna besök hos kiropraktor insåg jag att symptomen bara lindrades tillfälligt av de behandlingarna. Jag blev rekommenderad en osteopat som gav mig en kraniell osteopatisk behandling. Symptomen försvann efter 3 behandlingar och har inte återkommit. Kraniosakral terapi har utvecklats ur kraniell osteopati och efter att ha fått sådan oerhörd hjälp av metoden utbildade jag mig själv till kraniosakral terapeut och har haft förmånen att få hjälpa många människor (och hästar) tillbaka till en bättre hälsa.

Mitt betyg5

12 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

3 till har skrivit omdömen

Det senaste av Rebecca för 7 år sedan.

Omdöme 1