Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


2,5

i medelbetyg

Behandling

Emotional Freedom Technique

Kallas också EFT, knackmetoden eller energimedicin.

Botar eller lindrar

Rädsla, ilska, sorg, ångest, depression, prestationsångest, nervositet, allergier, psykosomatiska problem som t ex kronisk värk samt följder av smärtsamma minnen, händelser och trauman. Se även omdömen längre ner.

Förbättrar

Dina möjligheter att förverkliga mål, ditt självförtroende och din självkänsla, din förmåga att tala offentligt m m.Beskrivning

En relativt ny behandlingsform som har väckt uppmärksamhet eftersom den är enkel och effektiv. Behandlingen är en slags energi-psykologi eller psykologisk akupunktur utan nålar. Vissa punkter på kroppen stimuleras med hjälp av knackningar med fingertopparna samtidigt som man focuserar på problemet.

Det är en kombination av traditionell kinesisk medicin och västerländsk psykologi. Metoden bygger på att du balanserar energifältet i kroppen. Genom att stimulera energisystemet, där störningen sägs ligga, så behandlas både fysiska och mentala problem. Det gör att problemet »smälter bort« och kroppen kan läka sig själv. Denna enkla metod har visat sig effektiv vid annars olösliga problem.

13 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Omdöme 1