Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


5

i medelbetyg

Behandling

Osteopati

Använder händerna för att hitta och rätta till obalans och störda funktioner i kroppen.

Botar eller lindrar

Smärta, värk eller ont i ryggen, nacken, lederna och musklerna, besvär med andningen och matsmältningen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, mensvärk, foglossning, sträckningar, ledbesvär, artros, reumatism, tennisarmbåge, förslitningsskador och stress. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Osteopaten frågar om besvär och sjukdomshistorik. Sedan undersöker hon dig fysiskt för att hitta eventuella obalanser eller störda funktioner. När osteopaten hittat orsaken behandlar hon kroppen enbart med händerna, oftast genom rörelser, positionering eller mjuka justeringar som återställer den naturliga funktionen.

De tre grundprinciperna inom Osteopati är:
• Kroppen är en helhet.
• Kroppen har en självläkande förmåga.
• Kroppens struktur och funktion är sammanlänkade.

Mer information på www.osteopatforbundet.se och http://sv.wikipedia.org/wiki/Osteopati.

Mitt resultat

Jag hade jobbat mycket med händerna. Byggt en stenmur, paddlat kajak och klättrat. Händerna värkte och var stela, mest på mornarna. Jag förstod att det inte var vanlig träningsvärk, det satt mer inuti fingrarna. En månad efter besvären började kom jag till en reumatolog som undersökte mig och tog prover.

Två veckor senare kom resultatet och reumatologen konstaterade artros (http://sv.wikipedia.org/wiki/Artros). Han förklarade också att det inte fanns något att göra. Jag förstod nästan inte vad han menade, jag var 35 år och hade precis fått det. Men det enda han sa var att jag fick vänta tills det blev värre. Då kunde han spruta in kortison i lederna. Jag försökte få honom att förstå att då var det ju försent, jag ville göra något nu. Lönlöst.

Följande månader prövade jag alla alternativa metoder och huskurer jag hittade. En del lindrade värken men jag ville ta tag i orsaken. Till slut hittade jag något som kallas Osteopati. Jag ringde den närmaste, han var väldigt försiktig med om det kunde hjälpa. Dessutom var det dyrt och lång väntetid. När jag till slut kom dit hade jag inget annat kvar att prova. Fungerade inte det här var det bara att vänta på kortisonsprutorna.

Osteopaten sa att lederna kan hamna lite snett när de används fel. Han drog försiktigt i fingrarna, skakade mjukt, justerade och rättade till. Han gick igenom hela kroppen likadant. Kände och höll på magen. Lät mig spänna vissa muskler i olika positioner.

Trekvart senare var det borta. Händerna var friska. Det var två och ett halvt år sedan. Nu går jag någon gång om året för att det inte ska komma tillbaka. I dag är jag är oerhört tacksam att jag inte accepterade reumatologens besked.

Mitt betyg5

13 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

3 till har skrivit omdömen

Det senaste av Anna för 11 år sedan.

Omdöme 1